ŚNIADANIA
ŚNIADANIA
Jesteśmy miejscem, które lubi naturę, dlatego używamy jaj od szczęśliwych kurek.
Warzywa sami rwiemy z ziemi.
Chleb rzemieślniczy pozyskujemy od zaprzyjaźnionego piekarza.
Wędliny i sery z przydomowej wędzarni produkowane są specjalnie dla nas.
Całość doprawiamy sercem, miłością i szacunkiem do produktu.
Naszą specjalnością są pajdy na chlebie zapiekane polskim serem dojrzewającym, zwieńczone liśćmi zielonych sałat sezonowych, dressingiem miodowo-musztardowym.
Warzywa sami rwiemy z ziemi.
Chleb rzemieślniczy pozyskujemy od zaprzyjaźnionego piekarza.
Wędliny i sery z przydomowej wędzarni produkowane są specjalnie dla nas.
Całość doprawiamy sercem, miłością i szacunkiem do produktu.
Naszą specjalnością są pajdy na chlebie zapiekane polskim serem dojrzewającym, zwieńczone liśćmi zielonych sałat sezonowych, dressingiem miodowo-musztardowym.
-
Szef kuchni poleca
Pajda jajeczna
Pasta jajeczna na własnym majonezie / buraki marynowane w malinach / biała rzepa z gruszką / świeżo tarty chrzan -
Pajda groszkomole
Pasta z zielonego groszku z rozmarynem, mięta i chilli / salsa paprykowa / grillowane jabłko -
Pajda ze stawu
Okrasa z wędzonych ryb i trawy żubrowej / marynowane jabłko w cydrze / kawior rybny -
Pajda grillowa
Karczek wieprzowy z musztardą jabłkową / smażona kiszona kapusta / grillowana papryka -
Pajda z szarpanym mięsem
Długo duszona w całości noga wieprzowa w rozmarynie i pomidorach / colesław z jabłkiem / ogórek kiszony -
Talerz żurku
Podawany z kiełbasą, ziemniakami i jakiem / pieczywo -
Deska Masarza
Swojskie wędliny / pasztety własnego wyrobu / chutney jabłkowy z żurawiną / kiszonki / jajko gotowane / sałaka jarzynowa / świeżo ubite masło / pieczywo -
Deska Mleczarza
Sery zagrodowe / chutney jabłkowy z żurawiną / twaróg ze śmietaną / miód / pestki / sałaty z warzywami / świeżo ubite masło / pieczywo -
Patelnia Rolnika
Ziemniaki z boczkiem i wiejską kiełbasą / czerwona papryka / cebula / jajka sadzone / pieczywo / maślanka do picia -
Szef kuchni poleca
Talerz Farmera z grilla
Boczek / kiełbasa wiejska / pieczarka z masłem czosnkowym / ziemniak w mundurku / czerwone jabłko / dynia / burak / chutney jabłkowy / świeżo ubite masło / pieczywo -
,,Chlebojajko" na słono
Pajda w jajku smażona na maśle / szynka / ser dojrzewający / chutney jabłkowy / liście z warzywami -
Talerz Sadownika
Racuchy drożdżowe z jabłkami / sezonowe owoce / zapiekany kogel mogel / karmel jabłkowy / twaróg konfitura owocowa -
Talerz Babuni
Obsmażone naleśniki z twarogiem i zółtkiem / domowa konfitura owocowa i jabłkowa / sos malinowy / bita śmietana z wanilią -
,,Chlebojajko" na słodko
Pajda w jajku smażona na maśle / domowa konfitura owocowa i jabłkowa / bita śmietana z wanilią / kakao do picia -
Talerz zbożowy na słono
Mleko kokosowe / pikantne boczniaki z porem / prażone pestki / jajko w koszulce -
Talerz zbożowy słodko-słony
Pasta pistacjowa / mleko kokosowe / prażone orzeszki ziemne -
Talerz zbożowy na słodko
Mleko migdałowe / prażone orzechy włoskie / domowa konfitura owocowa i jabłkowa
PRZYSTAWKI
PRZYSTAWKI
NOWE MENU OBOWIĄZUJE OD 14.09
-
Tatar wołowy
Piklowane warzywa/ borowik marynowany/ ogórek kiszony/ musztarda/ konfitowane żółtko -
Napoleonka z buraka
Mus z koziego sera/ pestki dyni/ konfitura jabłkowa/ wiśnie w ginie/ liście -
Podsmażane pierogi z kaszanką i orzechami laskowymi
Sos z gorzkiej czekolady/prażona cebula/liście
ZUPY
ZUPY
NOWE MENU OBOWIĄZUJE OD 14.09
-
Bulion na trzech mięsach
Domowy makaron/ wkładka mięsna/ warzywa -
Krem z topinamburu
Orzechy w karmelu/ oliwa z nasturcji/ oliwa chilli
DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE
Nie przypadło Ci nic do gustu? To może coś spod lady ! Nasi kucharze postarają się dla Ciebie przygotować coś ekstra! Oferta dostępna tylko w lokalu.
-
Nowość
Ryba z okolicznych stawów
*Zapytaj obsługę co złowiliśmy i co przygotowaliśmy -
Gołąbki na kaszy gryczanej
Kolorowe fasole/ boczniaki/ por/sos z pieczonych papryk/ liście -
Por duszony w śmietanie z tymiankiem i orzechami nerkowca
Ciasto philo/ jajko w koszulce/ pikantna gremolata/ dressing miodowo - musztardowy/ liście -
Oferta specjalna
Pierś z gęsi
Grillowane morele marynowane w wanilii/ rozmarynowa polenta z kaszy mannej/ grillowane cebulki dymki/ patisony/ groszek cukrowy/ szpinak w maśle -
Policzki wieprzowe w warzywach duszone
Sos pieczeniowy z marynowaną cebulką/ kluski kładzione/ sałatka z pieczonych buraków -
Szef kuchni poleca
Ossobuco baranie w pomidorach pieczone (*200g)
Zapiekany beszamel z kozim serem/ fasolka szparagowa/ puree z topinamburu
*Zapytaj obsługę o dostępną gramaturę porcji
DESERY
DESERY
NOWE MENU OBOWIĄZUJE OD 14.09
-
Chrupiące ciastko czekoladowe
Maliny/ sos angielski -
Karmelowe gniazdo
Paparddelle z naleśników w ciepłym karmelu/ mus kajmakowy/ coulis malinowy/ kandyzowana skórka z pomarańczy
LUNCH DNIA
LUNCH DNIA
-
Lunch dnia
MENU NA TYDZIEŃ
14 października - 18 października 2024
(PN-PT 12.00 - 17.00)
MIESZAJ WEDLE UZNANIA
DANIE PIERWSZE
-kapuśniak na wędzonce / grzyby / ziemniaki
-krem selerowy / pikantna salsa z czerwonego jabłka
-pajda z piersią kaczą / buraczki na ciepło / świeży chrzan
DANIE DRUGIE
-kurczako burger / sałata lodowa z majonezem / cebula piklowana / ziemniaczki rozmarynowe
-pieczone warzywa korzenne/ sos zielone pesto - śmietana / grillowane hallumi / czipsy z warzyw
-penne z kluseczkami mięsnymi w sosie pomidorowym / pęto z pietruszki
-kotlet konopny / puree z batata i dyni / liście / salsa pico de Gallo paprykowe
DESER NIESPODZIANKA
ZAMAWIAJĄC PODAJ W KOMENTARZU, KTÓRE DANIA WYBRAŁEŚ!
*menu lunchowe - danie pierwsze + danie drugie
*cena zawiera opakowanie na wynos
KIDS MENU
KIDS MENU
-
Rosół z domowym makaronem i marchewką
-
Nuggetsy drobiowe
Opiekane ziemniaki/ warzywa
NIEDZIELNE OBIADY W SADACH
NIEDZIELNE OBIADY W SADACH
Dołącz do nas w każdą niedzielę na pyszny, domowy obiad w Sadach. Delektuj się tradycyjnymi, polskimi daniami, przygotowanymi ze świeżych, sezonowych składników w przytulnej i gościnnej atmosferze. Niedzielne Obiady w Sadach doskonale nadają się na rodzinne spotkania lub obiad z przyjaciółmi.
Zapraszamy Was w niedziele w godzinach 13:00-19:00 na
zupy w wazach podawane | mięsiwa na półmiskach podawane | potrawy na talerzach podawane
Zapraszamy Was w niedziele w godzinach 13:00-19:00 na
zupy w wazach podawane | mięsiwa na półmiskach podawane | potrawy na talerzach podawane
-
Niedzielny rosół na lubczyku z domowym makaronem
-
Żurek na zakwasie z białą kiełbasą, ziemnikami i jajkiem
-
Pomidorowa na rosole z makaronem
-
Świeżo pieczone kurcze w całości w jabłkach z rozmarynem
-
Świeżo pieczone kurcze w całości w jabłkach z rozmarynem | połówka porcji
-
Dzisiaj pieczony schab z jasnym sosem pieczeniowym
120g
*rekomendujemy na porcję dwa plastry, czyli 240g -
Przez noc pieczony karczek z ciemnym sosem spod pieczenia
140g
*rekomendujemy na porcję dwa plastry, czyli 280g -
Kotlet Dziadka ze schabu w panierce
-
Pstrąg w całości pieczony w maśle z ziołami i czosnkiem
-
Pierogi ruskie okraszone cebulką
-
Pieczone ziemniaki
180g -
Puree ziemniaczane
180g -
Kopytka
180g -
Colesław z jabłkiem
140g -
Marchewka z groszkiem
160g -
Buraczki na ciepło
160g -
Kapustka na ciepło
160g -
Liście z warzywami
120g
mieszanka sezonowych sałat i warzyw -
Szarlotka Babuni z lodami podana
-
Sernik sosem malinowym polany